Sabtu, 21 Jun 2014

A Nurse To Beeeeeee :D

Assalamualaikum ;)

Dah lama x hapdet belog. Hmm. Rasanya tiap kali hapdet ayat skema yang sama Nurul guna. Dah ketara sangat malas nak terjah2 belog sendiri. Adoi -__________-


Kali ni,alasannya sebab... Malas nak update blog, takde idea bernas lagi ohsem, dannnn.... macam2 lagi.  -Kata nak jadi blogger berjaya,dah apasal malas sangat nak update belog ni. Cis -.-'-


Dahhhhhhhh..... Jangan dihimpit beta dengan pelbagai persoalan yang berada di minda. Biarkan jari-jemari semarak tari beta ini mengatur bait bicara ~

memang sah nak kena lepuk ngan selipar fipper -.-'

Well -sambil meregang2 urat2 tensi-, to be honest memang Nurul agak malas hendak menaip  tapi berbekalkan alasan permintaan ramai untuk Nurul menaip kembali -padahallllll....- dan jugak sebab Nurul taknak biarkan belog ni sepi menyepi, Nurul gagahkan jugak untuk menaip. :')

Berbalik pada tajuk kemain ohsem di atas, mesti pembaca2 belog Nurul Natasyah -ada ke?- tertanya2. Aik, budak ni dah elok2 study pasai Hotel Management kat PoliKK, dah kenapa jadik nurse???

Rilek brader brader rilek...

Macam ni ceritanya...  

Lebih kurang seminggu sebelum melangkah ke semester dua, Nurul dapat email yang kata Nurul berjaya dalam temu dua spa8. Memang terkejut tahap gaban masa tu -gaban pun x terkejut cenggitu,sila ketawa :P- sebab masa temu duga memang Nurul x mengharap sangat dapat,setakat hadir je temu duga tu. Then bincang2 ngan family, dan berfikir masak2 semasaknya,then Nurul decide untuk terima offer untuk prgi sambung study dalam diploma kejururawatan ni.

Memanglah pd awalnya Nurul memang xde rasa minat pon ngan course ni. Siyes,x tipu, xla minat sgt. Tapi bila fikir balik,apa salahnya mencuba kn? Bila dah rasmi belajar dlm course Nursing ni, d Kolej Sains Kesihatan Bersekutu, Nurul masih cuba untuk sesuaikan diri dengan cara belajar d sini, cara sosial di sini, subjek2 yang bagi Nurul memang asing sikit n memerlukan Nurul untuk menghadam perlahan2 apa yang diajar.  

And now.... *batuk2 sopan. ehemmmm* , Nurul dah habis satu semester di kolej ni. Ngee...

Err... Dah ketara sangat berabad. Tak. Hapdet. Belog. ;')

 Seriously Nursing Course ni x senang wahai pembaca belogku syg. Tapi most of all Nurul banyak belajar berdikari lebih gigih lagi masa kat kolej ni. Dan merasai pengalaman bekerja kat hospital tau. Masa praktikal. Ihik ^_^

 Apa2 pun, kepada yang berminat nak ambik bidang kejururawatan sebagai bidang pilihan janganlah segan silu nak apply dalam course ni. Walaupun memang agak tough tapi best. 


Next stop: Semester dua ^_^


Kali ni x bergambar sebab ada masalah masa upload -.-

Terima kasih sudi baca ^_^  



1 ulasan:

  1. TAHNIAH DAPAT TAWARAN JADI NURSE...wish you luck...

    BalasPadam

Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul
Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul