Ahad, 17 Mac 2013

Sharing Is Caring :)

Assalamualaikum...


cakkk!!

heheheh.. hari ni kan... cik dapat call dari Inti College,diorang suruh cik g kat tmpt diorg utk pgambilan bulan april.. hmm.. mulanya memang berbunga2 hati ni dapat call sedimikian rupa di kala pagi tadi. hikhikhik.. tapi kan,kite nk smbung kat U krajaan. xnak swasta -.-'

-sambil makan cekelat blekpores-  by the way,cik nak share skit lah psl tajuk kita pd hari ini. heheheh. sharing is caring.. {tepuk tangan amai2 semua}.

Korang suke tak kongsi2? kongsi makanan,kongsi cerita,kongsi ilmu,banyak lagi lah? suke tak?? suke lettew.. heheheh.. yang penting jangan suke kongsi gosip n kongsi ngumpat sdah. tu spesis perkongsian yg mendatangkan dosa kering berbakul2. dosanya debit,pahala plak terkredit(terkurang). ye tak?? {amboi mcm blajar akaun daaa}

cik kan,dengan kengkawan cik sekali,suke sangat brkongsi apa2 je yg best. kongsi makanan sedap,mcm cekelat :D,kongsi mekap... macam2 lg lh. sememangnya perbuatan kongsi-mengongsi ni adalah 1 aktiviti yg sangat best kan. makin byk mende baek kita kongsi,mkin byk faedah kita dapat n makin brbakul2 lh pahala kan? kan? kan? ^_^

-sambil mengunyah cekelat-

sape lh yg tak tamakkan pahala.. kita mesti simpan sedikit sikap tamak.. eya.. eya.. berlaku kebingungan di sini ye.. mksd cik,kita kenalh tamakkan pahala... bila dh tamakkan pahala tu,mcm2 mende baik kita nak sgt buat. iyelah,buat baik kan dpat pahala. klau dah niat nk buat baek pon dh dpat phala,apatah lg klau kita buat betol2. hah,makin berlipat ganda pahala kita dapat. and.. Allah makin sayang kat kita :)

selain tu,kerana tamakkan pahala tu tingkat kerajinan kita nak buat ibadah pon meningkat. solat 5 waktunya rajin,mengajinya rajin,puasanya rajin.. haa... dah kira dapat angkut pahala selori dua tuu.. tapi paling penting,kita pon kena tingkatkan iman n takwa kita n tahap keikhlasan kita dlm berbuat baik,so InsyaAllah kita dapat redha dan kasih sayang Allah.. :)

kesimpulannya... berkongsi tu amalan yg baik,amalan baik dapat tambahkan pahala n tamakkan pahala boleh jd org yg lebih baik.. cik kongsi pengetahuan ni utk kita renung2kan bersama,so kita semua dpt bermuhasabah diri n berusaha menjadi org yg lebih baik ^___^ -senyum tak perlu kata apa2,senyum kan sedekah-


ok,sekian ceramah dari Ustazah Nurul Natasyah.. heheheh perasan lh pulak cik nih :D.  apa2 pon,cik sharing sbb cik caring,kan?? hee. jom sume jadi baik n lagi skali sume stuju yg "sharing,is caring" :D

ni quote best yg cik nk share kat korang

  terima kasih sebab sudi baca :)

5 ulasan:

  1. nak sikit coklat ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti lh bila beli cekelat lg :D. sorry baru nmpak komen awk ^_^

      Padam
  2. suke sgt gune ayt yg tulisan kecik...maaf la sbb bce blog adk..tp x pe kn...ape2 pon nice post

    BalasPadam

Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul
Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul