Sabtu, 8 Jun 2013

Kengkawanku yang ohsem

Assalamualaikum

bom.. bom.. chak! bom... bom.... chak!

ok. x kiut. tau. xpe. -.-'

Meh Nurul kenalkan korang ngak kengkawan Nurul yang ohsem nih. Hmm.. Ni kira untuk menghargai persahabatan kitorang yang dah lama terjalin sejak beribu tahun dahulu.. [ayat kemain lg. cis!]. hihi


Ni lh Marfiqca. Beliau comel. suka sgt tangkap gmbr ai tauuu.. mencik! ok. ngada2. hihi
Ni Nurul Ashiqin. Comey tak kak ton?? hakhak! gurau je.. comel kan dia? hihi
Ni Roziana. dia pakar dalam make-up tau. pakar wat orang gelak jugak :)
Ni Nurhidayah.. paling muda dlm geng kitorang. hihi. tapi lagi tinggi dari Nurul.  tskk! -.-'
Gambar paling atas tu nama dia Marfiqca Marzuki. Panggilan manja beliau: Fiqca n Pikuk.. Pikuk? ok,tu gurau je. hihi.

 Dia paling matang tau dlm geng. Tapi tetap berjiwa kental dalam membuat orang ketawa hentak-hentak kaki. macam geng beliau yakni geng kitorang lh. haha. Dia suka warna hijau tau. sejak sekolah rendah lagi,Nurul tau dia suka warna ni. 

Gambar kedua tu nama dia Nurul Ashiqin. Nama manja beliau: Kak Ton. hakhak! gurau je k. Nama manja dia: Fifi,pp,syikin.. Nama Glamour: Ash. Glamour gituu.. [auta. haha]

Fifi ni perangai dia agak kasar sikit [tapi dalam hati ada taman. gituu. hihi]. Dia seorang yang agak tegas,tapi dalam masa yang sama tetap sekepala ngan kitorang yakni suka wat kecoh. Dalam geng,dia lah yang paling kecoh dalam bab jerit menjerit. Begitu jugak dalam bab melawak. Disebalik sikap kasar beliau,fifi ni kan sensitif orangnya. Pantang tengok kawan dia nangis,dia pon ikut nangis jugak. Dah tu x reti2 nak brhenti kalau nangis. Rasanya kalau Shah Rukh Khan tgk dia nangis,mungkin beliau pon nak nangis sama kot. O.O

Gambar ketiga... Nama dia Roziana Ruslin.. Ops! No.. no.. no... dia bukanlh sepupu mahupun sepapat ngan Ziana Zain. hihi. Nama manja dia: bibi. Nama Glamour: Rozita Che Wan. hakhak. ok. kidding ^_^

Bibi ni agak ceria orangnya. Kalau dia tengah bad mood,dia lebih suka termenung jauh atau lebih banyak diam. Tapi kalau dia tengah dalam mood biasa,setiap kali lepak ngan dia pasti rasa luar biasa. hihi. sebabnya? Sebab bibi ni suka wat lawak sangat. Adalah menjadi aktiviti kegemaran beliau untuk mengusik kengakawan sampai gelak hentak2 kaki. :D

Gambar yang keempat tu.. Nama dia Nurhidayah Purwasari. Dia paling muda dalam geng[walaupun kitorang  semua sebaya. hihi. tu n muda tu dikira mengikut bulan kitorang lahir :)]. Nama manja dia: Ira. Nama Glamour: Nur Fathia [nama pelakon. gituu. haha. kidding]

Dia ni agak ceria jugak. tapi dia agak ayu dari segi gaya tapi kasar dari segi cara layan orang. kasar2 comel gituu.. Ira ni jugak kalau kita berbual ngan dia,mesti x boring. ada je topik2 utk dibualkan. tapi bukan menganyam ketupat yakni mengumpat tauu... tapi... jaga.. x bolah wat dia marah tau. susah nak pujuk. hihi.

Gitulh kisah tentang sahabat2 karib Nurul. Kitorang selalu lepak sama2,buka puasa sama2,kadang2 menginap kat rumah diorang ramai2. best tauu.. Nurul harap persahabatan kitorang tetap utuh n kekal hingga akhir hayat. Aamiin...

Terima kasih sebab sudi baca ;)


4 ulasan:

  1. salam jom join segmen nie...hadiah menarik :)http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/06/1-st-parody-games-u-ndang-2-parody.html

    BalasPadam
  2. Waalaikumussalam... In Shaa Allah sy join :)

    BalasPadam

Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul
Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul