Ahad, 9 Jun 2013

Student Dan Blogger Berjaya?

Assalamualaikum :)

Balik-balik tengok tajuk kat atas tu. Ok ke? X over ke? Malu lh plak. Rasa mcm nk lepuk diri sendiri. ai segan plak ni. hihi. Ok. Gedik x ketahuan hala  :P

Rasa bersalah plak letak tajuk entri hebak kemain padahal Nurul ni tak lh ohsem sgt seohsem tajuk di atas. Namun apakan daya,dah isi yang Nurul nak taip ni memang selari,senada,seiring dan sejalan ngan tajuk tu. Cis,diva plak statement ni -.-'

 Nurul sebenarnya dah lama wat blog ni. sejak form 3 lagi cuma Nurul x aktif menulis. Kalau Nurul tulis belog pun,asyik2 pasal keje sekolah. asyik2 pasal cerita cinta monyet Nurul[monyet hensem tau xD]. Bila dah dewasa dan matang sikit ni,Nurul start lh try2 blogwalking. Ye lh,sbb dulu kalau Nurul log in belog,keje Nurul asyik2 tulis belog ngan ayat kemain baku,lepas tu g menepek mka kat belog kwn Nurul. Dah url belog dia je yg Nurul follow,nk wat mcm mana. Follower Nurul pun sorang je. -.-'

Sekarang,bila Nurul dah pandai dah blogwalking,barulh mata Nurul trbkak luas. Ambik kau,Nurul! Slama ni asyik tulis belog lepas tu baca sendiri. Hias belog pn x brapa nk reti. Bila nampak blog2 orang lain yang banyak hiasan comel ngan header yang ohsem,baru lh trbkak luas mata ni hah. Ingatkan retis2 je yg boleh wat belog mcm tu,rupanya smua org pun boleh plak ye. :')

First blog yang wat Nurul pn excited sama nak hias blog comel2 mcm tu ialah blog Anis Ainie. Blog dia,siyes lawa kemain. Suka Nurul tengok. dia ada jgak bagi tutorial best2,info2 yang dia kongsi tu Nurul guna lh utk bagi lawa blog Nurul ni,selawa Neelopah dan Erra Pajero. Ye tak? Lpas tu hedong pn kembang semangkuk,terharu sendiri. ngada2 sgt ai ni :')

Lepas tu,Nurul jumpa blog Yuyu Zulaikha. Beliau comel tauu.. Dan setiap entri yang dia tulis,mesti ada saja statement yang wat Nurul ketawa hantuk2 kepala kat dinding. hakhak. Dari situ,Nurul belajar cara2 nak tulis blog supaya menarik perhatian pembaca blog. hihi ^_^

Start dari slalu baca blog Kak Yuyu yang ohsem tu,Nurul pn start lh tanamkan azam dan tekad di dada untuk aktif menulis blog n bkn skadar merepek2 je. Lepas tu,Nurul berazam jgak nak jadi student yang berjaya,bkn asyik2 menepek mka depan blog je. Asyik.. asyik.. asyikkkkkk......... [silakan lempang kalau dah meluat sgt]

Lepas tu nak jadi mcm artis,lpas tu nak travel serata malaysia and tepek kat blog mcm lh byk duit sgt,lepas tu nak jumpa ngan Fizo Omar,tak pun Kamal Adli,lepas tu nak g meminang Afiq Muiz,lpas tuuu...

Abaikan statement mengada2 di atas amaran ni -.-'

Sape xnak berjaya ngan pelajaran kan. hihi. Selain berjaya dalam study,nak jgak brjaya dlm pnulisan blog. Nurul pn nak. Tapi yang paling penting,usaha,doa dan tawakkal. In Shaa Allah :)

Doakan Nurul berjaya dalam study n penulisan blog k :D

Terima kasih sebab sudi baca ♥ 

Sempat lg share gambar. bajet diva sangat . hakhak. diva lh sgt :')

20 ulasan:

  1. insyaAllah :) xpe2.. lps habis study , bole jee berbelog.. hee :)

    BalasPadam
  2. haha all the best in blogging and also studying! ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Share lh tunjuk ajar mcmc mana nk jd blogger brjya nt k. hihi

      Padam
  3. minie pun hope berjaya dalam study and blogging. =)
    gud luck ! ^_^

    BalasPadam
  4. good luck dear ^_^

    errr.. dear. ada 1 tips fyna nak bagi.

    kalau boleh dear disablekan verification code untuk komen ye.

    sorry taw.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks dear ^_^
      oh,ok2.. xpe,mklumat brguna tuh. hihi ;D

      Padam
    2. Jap,mcm mana nk disable tu fyna?

      Padam
  5. Hai.. Salam kenal..
    Kalau sudi follow sy balik ye.. =)
    Thanks..

    http://azcollection93.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haii... ^_^
      Mestilh sudi. hihi.
      Done following u :D

      Padam
  6. paling penting, jadikan blog2 yang dah berjaya tu sebagai sumber semangat untuk awak berjaya macam dorang juga tau. rajin2 update blog :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Shaa Allah,sy akn cuba lebih rajin update blog. hee. terima kasih ^_^

      Padam
  7. Nice blog :D follow follow :D

    visit me : http://eiylanabella.blogspot.com

    BalasPadam
  8. bagusnya. Yknow what you really want in blogging. kan. so all the best. may yr wish comes true. InshaAllah =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Aamin... Thanks Nurulee. In Shaa Allah, Nurul akan terus aktif berblog :D

      Padam

Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul
Hak Cipta Terpelihara Milik Cik Nurul